onsdag 15 augusti 2012

Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet


Tack så jätte mycket för det här recencions-ex:et b whalströms!

Namn: Den statistiska sannolikheten för kärlek vid första ögonkastet

Författare: Jennifer E. Smith

Handling: Detta måste vara den värsta dagen i sjuttonåriga Hadleys liv. Hon är bara fyra minuter försenad men det är tillräckligt för att hon ska missa planet till London och därmed riskera att komma försent till sin pappas bröllop. Nästa plan går inte förrän om flera timmar så hon är fast på flygplatsen. Dagen kan inte bli värre! Då möter hon drömkillen. Han heter Oliver, han är från England och ska med samma plan. Under de följande 24 timmarna utspelar sig en oförglömlig kärlekssaga. Två främlingar blir förälskade under den långa flygningen mellan New York och London, skiljs åt på flygplatsen med en kyss och aldrig kommer att träffas igen - eller?
Smakprov: Ett ljus tänds i ett av fönstrena på övervåningen, och hon ser silluetten av en man som stoppar om sin son, drar upp täcket och böjer sig ned för att pussa hans panna. Innan mannen lämnar rummet släcker han ljuset igen. Hadley tänker på Oliver och undrar om den här pojken också behover en nattlampa, eller om en godnatt kyss räcker för att han ska sova gott. Hon sitter fortfarande och stirrar på de långa raderna av mörka fönster när hennes eget spöke visar sig. Hon blir lika förvånad som han måste ha blivi när hon dök upp vid kyrkan tidigare, och någonting med hans plötsliga och oväntade ankomst får henne helt ur balans. Han närmar sig långsamt och nästan osynligt i sin mörka kostym tills han lämnar skuggorna och ställer sig i ljusskenet från hotellets lampor.
"Hej", säger han, och för andra gången den kvällen brister Hadley i gråt.

Betyg: 10/10

+ och - Plus för den fantastiska framsidan och den otroligt långa titeln. Sagan känns nästan klassisk och visst den är rätt förutsägbar men ja, det får man väll tåla.

Egna tankar: Fin berättelse om en saga om kärlek. Innehåller bröllop och begravningar. Japp en bok du som gillar kärlek borde läsa!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar