söndag 21 december 2014

Alice i Zombielandet


Tack Harlequin för recensionsexemplaret! :)

Namn: Alice i Zombielandet

Författare: Gena Showalter

Serie: Berättelsen om underlandet (Del 1)

Handling: Hon kommer inte att ge sig förrän varenda zombie ligger i sin grav. För alltid.
Om någon hade berättat för Alice Bell att hennes liv skulle vändas upp och ner från ett ögonblick till ett annat, skulle hon ha brustit ut i skratt. Från lyckligt till tragiskt, från oskuldsfullt till förstört. Nej, aldrig. Men det var det som hände. Ett hjärtslag. En blinkning, ett andetag, en sekund - och allt hon kände till och älskade var borta.

Hennes pappa hade haft rätt. Monstren fanns på riktigt.

För att hämnas sin familj måste Alice lära sig att slåss mot de odöda. Och för att överleva måste hon sätta sin tillit till den farligaste av alla farliga killar, Cole Holland. Men Cole har sina egna hemligheter, och om Alice inte är försiktig kan de visa sig vara farligare än zombierna.

Smakprov:

"Jag önskar att jag kunde gå tillbaka i tiden och
göra tusen saker annorlunda.

Jag skulle säga nej till min syster.

Jag skulle inte be mamma att
prata med pappa.

Jag skulle stänga munnen och svälja
de förhatliga orden.

Jag skulle krama min syster,
min mamma och min pappa en sista gång.

Jag skulle säga att jag älskar dem.

Jag önskar Ja, jag önskar."

Egna tankar: Den här boken var riktigt jäkla bra! Det blev ju precis jullov och äntligen har man tid att försvinna in i böckernas värld. Jag trodde inte att jag hade någon bok hemma att läsa men så hittade jag den här i bokhyllan och fångades direkt. Jag trodde att boken skulle vara baserad på Alice i underlandet pågrund av namnet. Men det ända är att huvudpersonen heter Alice och att det finns zombies. Det tyckte jag var riktigt skönt! Istället för att läsa om en gammal historia fick jag nu ta del av en ny. Jag läste 400 sidor på en kväll/natt och sedan resterande sidor på morgonen därpå. Det här är äkta berättartalang. Boken innehåller sorg och massor av spänning men ändå kunde jag sitta och skratta för mig själv som en annan galning. Jag kan inte vänta på nästa bok!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar