måndag 2 juli 2012

Namn: Bara inte du

Författare: Katarina von Bredow

Handling: Emma är bra på att gå balansgång. Hon balanserar mellan sina skilda föräldrar, sina vänner och det faktum att hon fyller tjugo och plötsligt ska vara vuxen på allvar, med jobb och egen lägenhet. Men när närmaste väninnans pojkvän ringer på dörren och en svindlande närhet uppstår, slaknar linan för Emma och hon börjar vackla ...

Smakprov: - Blir du arg om jag kysser dig nu? Frågar han. Frågan är som hemtad ur en fyrtiotalsfilm. Jag måste le.
- Arg? Skulle du bli arg om jag kysste dig?

Betyg: 10/10

+ För att det verkligen är (till mesta del) en verklighetstrogen bok. I riktiga livet slutar det inte alltid med att man blir superlycklig.

- Minus..minus..minus.. Hm det skulle vara att Katarina von Bredow redan skrivit om att en tjej blir kär i bästisens kille. Det var ju inte skrivet likadant på något sätt. Utan det var bara grunden som var densamma. Men egentligen kom jag inte på det förens nu, är jag satt här och fundera. Det var inget som störde mig när jag läste eftersom att dom slutar på två helt olika sätt. Så är det egentligen ett så stort minus? (Kommentera gärna.)

Egna tankar: Det jag tror Katarina vill lära oss läsare med den här boken, är att i verkliga livet slutar inte kärleksproblem så att alla blir 100% nöjda. I bland måste man själv göra uppoffringar för att inte såra folk man verkligen bryr sig om. Eller vända upp och ner på hela sitt liv. Men när man gör dom här uppoffringarna så finns det ofta folk som verkligen bryr sig. Den här boken har hon skrivit på ett mästerlikt sätt och jag är glad som fått läsa den. Jag trodde jag visste ungefär hur den skulle sluta. Men slutet var en total vändning mot vad jag trodde skulle hända. Ja, du vet vad du ska göra. Läs den!

1 kommentar:

  1. Sv: Tack för att du länkar! Kan självklart länka till din blogg, är bloggnamnet Circus and books forever eller My life is a circus? Så att jag inte skriver fel :)

    SvaraRadera