söndag 29 juni 2014

De odödligas regler


Namn: De odödligas regler

Författare: Julie Kagawa

Serie: Edens blod (Del 1)

Originaltitel: The Immortal Rules

Översättare: Helena Johansson

Bokförlag: Harlequin

Handling:

I en framtida värld styr vampyrerna.
Människorna är föda.
Och en person kommer att söka efter nyckeln till mänsklighetens räddning.

Allison Sekemoto håller sig vid liv i en vampyrstadsförort. På dagarna letar hon och hennes gäng efter mat. På nätterna är de maten.

Vissa dagar är Allies hat mot dem det enda som driver henne - vampyrerna som gjort människor till kreatur som de tömmer på blod. Fram till den natten då hon själv attackeras -  och blir ett av monstren. För att överleva måste hon lära sig de odödligas regler, inklusive den viktigaste: Får du inget människoblod blir du snart galen.

Men så tvingas Allie fly ut i det okända, utanför stadsmurarna. Hon ger sig i lag med en tärd grupp människor som är på jakt efter en legend ett botemedel mot den sjukdom som dödat nästan hela mänskligheten och skapat de rabiata, de galna varelser som hotar både människor och vampyrer. Och snart måste Allie bestämma sig för vad och vem hon skulle kunna dö för.

Smakprov: 

”En dag ska du,
Allison Sekemoto,
döda en människa.
Frågan är inte om
det kommer att hända, utan när.
Förstår du?”

Jag gjorde inte det då, inte egentligen.

Men det gör jag nu

Egna tankar: Herregud! Vilken bok! Jag har läst massor av vampyrböcker kollat på massor filmer och serier. Men den här boken är var väldigt, väldigt annorlunda! Och det jobbiga är, att jag inte visste att boken ingick i en serie. Så den slutade så himla spännande och jag blev helt chockad. Beroendeframkallande säger jag bara, måste läsa fortsättningen! Men det sorgliga är att jag försökte läsa den här boken, men början var så långtråkig att jag ganska snabbt bytte bok och läste en annan emellan. Jag hittade liksom inte den röda tråden och det blev för mycket beskrivning och känslolöshet för mig i början. Och det är så synd för att jag tror att fler kommer ge upp i början. För det var inte förens jag åkte på semester och verkligen satte mig i en solstol och började läsa som jag på riktigt kom in i boken, lärde känna alla karaktärer och desperat ville läsa fortsättningen. Den världen författaren har byggt upp är riktigt, riktigt cool. Hemsk också förstås, vampyrerna regerar och använder människor som husdjur. Man får sig en tankeställare och funderar på hur samhället verkligen ser ut idag. Kan författaren med denna bok försöka förmedla ett visst budskap...? Räkna med att jag kommer att läsa fortsättningen!

Nu läser jag - Rubinröd av Linzi Glass

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar