onsdag 7 augusti 2013

Kretsen


Namn: Kretsen

Författare: Maggie Stiefvater

Serie: Kretsen (del 1)

Originaltitel: Raven Boys

Översättare: Carina Jansson

Handling: Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna - fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Enligt en uråldrig legend ligger en walesisk kung begravd någonstans i Amerika. Gansey, elev på en privatskola för pojkar, har blivit besatt av att finna kungagraven. Enligt myten ska man leta längs särskilda energilinjer, "leylinjer" som sägs sammanlänka besjälade platser, och att "den sovande kungen" kan uppfylla ens önskningar.

Blue är sexton år och dotter till en spåkvinna. Hennes egna synska förmågor är begränsade, men för inte så länge sedan förutsåg hon en ung mans färd mot dödsriket. Vilket bara kan betyda två saker; Antingen är det hennes sanna kärlek eller så kommer hon att döda honom. Eller möjligtvis båda. För att Blue bär också på vetskapen om att om hon någonsin kysser sin sanna kärlek så kommer han att dö. Så möts Blue och Gansey, och hon förstår vem han är.

Ungdomarna slår följe i en tyst övertygelse om att de på något sätt behöver hjälpa varandra i jakten på kungagraven. Kärlek spirar, men en fiende närmar sig..

Egna tankar: Fick nästan som rysningar när jag läste den här boken. Den är så kuslig. Men det som verkligen gjorde att jag ville börja läsa den här boken var vetskapen om att om Blue någonsin skulle kyssa sin sanna kärlek skulle han dö. Det fångade mig verkligen, men jag blev också lite besviken på den delen för jag skulle vilja att det hade varit mer kääärlek. För det är det som gör att jag verkligen börjar sträckläsa. Kan inte vänta på att få läsa fortsättningen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar