torsdag 19 juli 2012Namn: Blod & choklad

Författare: Annette Curtis Klause

Översättare: Lena Jonsson

Handling:
Det finns vargar
och så finns det människor.
Och så finns det det
som är både och...

Sextonårig varulv söker orädd pojkvänn. Gärna snäll, omtänksam och avspänd. Killar med flockbeteende behöver inte höra av sig. Du får gärna ha körkort och egen bil. Gillar du musik och svartkonst är det ett stort plus, men viktigast av allt är att du förstår mig.

Vivian Gandillon är en av de andra. Hon är 16 år, vacker, stark och älskar att förvandlas från människa till varg.
När hennes pappa, flockens ledare, dör i en brand flyttar resten av flocken till stan. Men utan ledare är de rastlösa och flockens unga killar tar stora risker, de uppträder störigt och drar uppmärksamhet till sig. Inte blir det bättre av att Vivian blir kär i en vanlig människokille, en köttkille som man säger i flocken. Vad ska hon med honom till? Människor förstår inte och dessutom är de svaga. Men också ett hot mot flockens säkerhet.
Aidan, köttkillen, är så annorlunda. Vivian älskar honom för att han är snäll, omtänksam och avspänd. Inte alls lika aggressiv och stöddig som killarna i flocken. Och han gillar att läsa om druider, magi och varulvar. Visst kommer han att förstå henne? Och han kysser så försiktigt. Vivian skulle vilja bitas, bara lite, och visa vem hon verkligen är.
Det är svårt att passa in i både den stökiga varulvsflocken och bland vanliga människor. Hon måste välja. Vad smakar godast: blod eller choklad?

Smakprov:
Det är jag som är mördaren. Jag minns inte vad jag gjort men det måste vara jag. Jag vet int evad som drev mig från vettet. Det var inte ditt fel. Nu tar jag mitt eget liv för att ni ska vara trygga. Förlåt mig. Jag älskar dig..

Betyg: 10/10

- För mig som älskar yjocka böcker var minuset att det inte var så tjock. Eller asså den var väll rätt normal men jag lyckades läsa ut den på en kväll. Vilket var lite synd.

+ Det kan också tas som ett plus att jag läste ut den på en kväll eftersom det innebär att jag inte kunde slita mig från den. Också ett plus för den coola framsidan.

Egna tankar: Jag som jag redan sagt blev väldigt uppslukad av boken. Den är lite annorlunda eftersom att den handlar om varulvar. Dom flesta fantasy böckerna handlar ju om vampyrer eller vampyrer med ett litet inslag av varulvar. Men det här är en helt igenom varulvsbok. Så för er som är med i team Jacob, det är en perfekt bok för er! Och ni som inte är med i ett lag eller håller på Edward, läs den ändå! Jag tvingade två av mina kompisar att läsa den och dom fullkomligt älskade den! :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar