lördag 30 juni 2012Hej och tack för att du läser! Nästa bok jag tänkt att recensera är..

Namn: Sommaren jag blev vacker

Författare: Jenny Han

Serie: Belly

Översättare: Lina Erkelius

Handling: Isabel mäter livet i antalet somrar hon har levt. För henne är det helt självklart allt händer ju på sommaren. Allt som är spännande, allt som är förtrollande och allt som betyder något. Vintern är bara en transportsträcka tillbaka till sommarhuset vid havet dit hon åker med familjen varje sommarlov. Dit kommer också bröderna Jeremiah och Conrad och deras mamma Susannah, som äger huset. Tillsammans tillbringar de två familjerna hela långa sommaren där, och för Isabel existerar inget alternativ.
Isabel älskar det slitna gamla strandhuset, alla knäppa traditioner som hon och killarna upprätthållit sedan de var små, och hon älskar framför allt det faktum att ingenting har förändrats sedan dess. Fram tills nu. För den här sommaren den här skimrande sommaren kommer saker att förändras. Redan när Isabel stiger ur bilen känner hon något i den salta luften. En ny känsla. Något vuxet, något ... hemligt. Och när krocken mellan nya aningar och minnen från förr trasslar till relationen mellan Isabel, Conrad och Jeremiah så står det klart de måste acceptera att de är framme vid en plats dit varje sommarstig hittills har lett.

Smakprov: Jag säger: Händer det här verkligen på riktigt? Och så som han ser på mig förstår jag att svaret är ja. Att det alltid har varit ja. I det ögonblicket känns det som om det inte finns något annat än det ordet. Allt som hände i somras, och alla andra somrar innan dess, har lett fram till det här.

Betyg: 10/10

+ Att det är en så perfekt sommarbok! Helt underbart var det när jag satt på stranden i solen och njöt.

- Åhh! Det här tycker jag alltid är den svåra delen! Att säga något negativt om en sjukt bra bok. Men ska jag vara petig kan jag säga att det stod lite för lite information på baksidan av boken. Så om man ska köpa den i butik kanske det blir lite svårt att veta om man verkligen vill läsa den. Men om ni läst handligen som jag skrev ser ni ju att det går att hitta lite mer information.

Egna tankar: Jag kan säga att jag vill ge ett extra plus för framsidan också. Den var riktigt fin. Jag kan också säga att jag knappt kan vänta tills jag får läsa nästa bok: Ingen sommar utan dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar