tisdag 24 juli 2012


Namn: Hades

Författare: Josephine Angelini

Serie: Starcrossed (Del 2)

Orginal titel: Dreamless

Översättare: Ylva kempe

Handling:

I underjorden varar varje natt förevigt..

Första delen i serien slutade med att Helena, som är den enda som kan vandra mellan dödsriket och de levandes värld, måste ta sig ned i underjorden för att döda erinnyerna, de tre ödesgudinnorna. Om hon misslyckas kommer Lucas (som hon är väldigt kär i, men som är hennes nyupptäckta kusin ... eller?), Ariadne och Jason att mot sin vilja drivas till att döda sin egen kusin, Hector.

Men i underjorden, Hades, försvinner Helenas styrka och snabbhet. Tiden rinner iväg och Helena börjar tvivla på att hon kommer att lyckas med sitt uppdrag. Helenas vänner gör allt de kan för att hjälpa henne. Tyvärr finns det en förrädare bland dem.
Helena och Lucas utkämpar också en egen strid, den mot de känslor de har för varandra. Ödet har förutspått en katastrof om de blir ett par och det hotar att driva dem båda till vansinne. Och snart börjar Lucas att förändras på ett högst obehagligt sätt.

Men kanske finns det nytt hopp när Helena möter den mystiske Orion? Han säger sig vara utsänd för att hjälpa henne, men kan hon lita på honom?

Smakprov:
"Helena! Du mår inte bra! Hur ska vi kunna lita på det du säger när du knappt kan stå upp själv?" Väste Cassandra.
"Det Cassandra menar är att det vore bra om jag kunde få undersöka dig" sa Jason försiktigt. Helena stirrade bara på dom.
"Ättlingar blir inte sjuka Helen! Och dom får inte heller näsblod. Dom ända sjukdomarna vi får är hjärnskador! Så hur vet vi att orion inte är en hallutination?" Skrek Cassandra upprört.
"Jag är inte sjuk! Jag är bara trött! Kan alla sluta bete sig som om dom vet vad jag går igenom, jag har inte sovit ordentligt på flera veckor men jag vet att Orion finns på riktigt!" Skrek hon. Helena kände hur något brast nedanför ögonen och näsblod rann ner ända till munnen så att hon kunde känna smaken av blod på sin tunga. Jason drog fram en pappersbit ur fickan och räckte den till henne. Han snuddade med ena handen på hennes arm och tittade sedan oroligt på henne.
"Helena, vi tror du håller på att dö.."

Betyg: 10/10

+ Jag kan ju säga samma sak som jag sa om Helena. Jag tycker text storleken och mellan rummen är väldigt bra. Jag ger också ett plus för beskrivningen under den hemskaste delen när Helena inte kunde prata och verkligen behövde det, så kunde jag liksom känna hur hon kände.

- I början var Helenas rundvandringar i Hades skrivna i kurskriv och helt plötsligt så slutade det. Det var lite förvirrande först för man visste inte riktigt vart hon var. Så det tyckte jag var lite konstigt. Fast det upphörde när hon  träffade Orion så aa jag vet inte.. ???

Egna tankar: Jag rekomenderar verkligen den här serien. Jag tror inte den är sådär jätte känd men den är verkligen verkligen speciel, sorglig och superspännande samtidigt som man pluggar lite grekisk mytologi ;) Men jag kan knapp vänta tills nästa bok kommer ut. Men det är också den sista :( Kommer sakna triologin sjukt mycket! Men en bok kvar.. en bok kvar.. :)

Tack för att du läste recensionen och hoppas att du fick reda på det mesta om den. Kommentera gärna om du har frågor! :)Inga kommentarer:

Skicka en kommentar