söndag 11 november 2012

Mitt perfekta liv


Namn: Mitt perfekta liv

Författare: Sarah Dessen

Orginal titel: The truth about forever

Översättare: Jan Risheden

Handling: Vad är egentligen ett perfekt liv? Kan det helt oväntade vara det som visar sig vara det mest perfekta?

Macys sommar ligger framför henne, noggrant planerad, precis som hon vill ha det för att inte förlora kontrollen. Hennes kille åker iväg på "brain camp". Själv ska hon jobba i informationsdisken på biblioteket. Men det blir inte som hon tänkt sig: Pojkvännen vill att de ska ta en paus, och plötsligt dyker ett extra sommarjobb upp på cateringfirman Wish, där det jobbar ett gäng galna typer som Macy verkligen gillar.

Där finns också Wes - tatuerad, konstnärlig, en kille som säger sanningen och som är den där sorten som vänder upp och ner på ens liv. Han är precis allt det Macy inte vill ha, men ändå känner hon sig så bekväm med honom, och lyckligare än på länge. Kan det helt oväntade vara det som är helt rätt?
Smakprov: "Jag önskar bara att vi kunde få ett litet missöde. Det skulle lugna mig," sa hon. Det konstiga var att jag förstod vad hon menade. En gång i tiden hade det här varit precis det som jag velat ha. Ett jobb där allt gick på räls helt enkelt perfekt. Men nu..nu kändes det helt enkelt tråkigt. "Du kanske helt enkelt har förtjänat det, en samlad effekt av alla dessa jobbiga kvällar." sa jag. Medan jag stod där och bet på min nagel kom jag på mig själv med att önska att det när som helst skulle hända något men allt bara flöt på. Det var en halvtimme senare jag hörde skriket. Vattnet hade gått. Delias barn var påväg...

Egna tankar: Jag älskar den här bokens budskap och karaktärer! Macey lär sig att hon inte behöver vara perfekt och att det är omöjligt att var helt perfetkt. Wes wes, wes! Bara älskar hans karaktär. Han tar livet som det kommer och tror på att bara var sig själv. Det ända dom här två karaktärerna har gemensamt när dom möts första gången är att dom båda förlorat en förälder. För att lära känna varandra börjar dom leka en lek. Dom leker sanning. Den går ut på att den ena ska fråga vilken fråga som helst om den andre och den personen måste vara helt ärlig. Den som först inte vill svara på en fråga förlorar... En riktigt bra bok som precis som den förra boken jag läste utspelar sig på sommaren. En bok du helt enkelt borde ge en chans!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar