söndag 9 september 2012

Vindens namn


Namn: Vindens namn

Författare: Patrick Rothfuss

Serie: Vindens namn Del 1

Orginal titel: The name of the wind

Översättare: Ylva spångberg

Handling: Jag heter Kvothe. Jag har rövat tillbaka prinsessor från kungar som sover i ättehögar. Jag brände ned staden Trebon. Jag har tillbringat natten med Felurian och kommit därifrån med förståndet och livet i behåll. Jag blev relegerad från universitetet när jag var yngre än de flesta är när de blir insläppta. Vägar som andra fruktar att tala om på dagarna går jag på i månsken. Jag har talat med gudar, älskat kvinnor och skrivit sånger som får trubadurerna att gråta. Ni har kanske hört talas om mig.

Så börjar Kvothe berättelsen om sitt händelserika liv. I Patrick Rothfuss debut får vi lära känna Kvothe som en beryktad magiker, en skicklig tjuv, en mästerlig musiker och ökänd mördare. Men Vindens namn är så mycket mer - för berättelsen avslöjar sanningen bakom legenden.

+ En väldigt intressant bok.

- Jag förstod inget förens kapitel 8 och det var för liten text! Det kändes som att man inte kom någon vart.

Tankar: Den här boken är väldigt speciell jämfört med det jag brukar läsa. Som sagt tyckte jag den var väldigt konstig fram till kapitel åtta vilket kan göra att folk som inte är jätte, jätte intresserade av att läsa antagligen kommer lägga den här boken längst underst i sin boktrave. Men dom som gör så gör ett stort misstag. Den här boken var faktiskt riktigt spännande. Lust att testa något nytt? Läs denna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar